воскресенье, 20 мая 2018 г.

Обираємо щітку для волосся




Обрати щітку для волосся - завдання не з простих. Адже прийдеш у магазин - і очі розбігаються, а зважитися на покупку треба. Для того щоб правильно підібрати щітку для волосся, варто враховувати довжину волосся і матеріал, з якого щітка виготовлена.

Всі засоби для розчісування волосся можна поділити на два види - щітки та гребінці. Зважаючи на ці характеристики, є безліч підвидів щіток і гребінців, кожен з яких потрібен у різноманітних ситуаціях. 


Види щіток


Звичайна класична щітка буває з різною щетиною: натуральною, штучною та змішаною. Підходить для розчісування волосся зранку та перед сном. Найкраще для волосся різного типу підходять щітки з натуральною щетиною.





Масажна щітка посилює кровообіг, покращує живлення коріння, масажує шкіру голови. В результаті волосся стає гладким та еластичним. Буває з пластмасовими, дерев’яними та металічними зубчиками. Обираючи таку щітку, дивіться, щоб зубчики були негострі, добре оброблені, не травмували шкіру та не виривали волосся.

Дерев’яний гребінець підійде для щоденного розчісування. Запобігає електризуванню та травмуванню волосся. Дерев’яний гребінець використовується для нанесення масок, засобів для вкладання (дерево не вступає в реакцію з хімічними речовинами). Також підходить для ароморозчісування волосся ефірними оліями.





Металевий гребінець з довгою тонкою ручкою підійде для розділення волосся, створення рівних проділів у зачісках, а його зубці – для створення начосу. Не рекомендується використовувати металічні гребінці для фарбованого волосся, щоб метал не вступив з фарбою в реакцію. Щоб не травмувати волосся та шкіру голови, постарайтесь використовувати їх якомога рідше.





Пластмасові гребінці не рекомендовані для постійного користування, оскільки вони можуть призвести до ламкості волосся та до появи посічених кінчиків. Краще їх замінити силіконовими або карбоновими. Вони дуже універсальні, підійдуть для розчісування та для створення укладки в домашніх умовах.
Так звані «скелетні» щітки підійдуть для сушки волосся феном. Рідкі та крупні зубчики акуратно розділять заплутане волосся, а отвори дозволять краще циркулювати повітрю. Такі щітки запобігають опіку шкіри голови під час високих температур.





Брашинг – це щітки циліндричної форми з коловими отворами на основі. Вони використовуються для волосся різної довжини, при укладці феном, для надання форми та об’єму та для випрямлення волосся. Найкращий вибір – щітки з натуральної щетини, які окрім надання необхідної форми волоссю, розгладжують лусочки та придають блиск.




Вибір щітки для різних типів волосся 
🔆 Для дуже густого волосся краще обирати щітку зі змішаною щетиною різної довжини. 

🔆
Якщо волосся слабке та пошкоджене, обирайте м’які щітки з пластмасовими/силіконовими кульками на кінцях або щітки для волосся з рідкими зубцями.

🔆 Якщо волосся тонке і ламке, обирайте дерев’яні щітки з рідкими зубцями. 

🔆 Якщо волосся жорстке, зупиніться на достатньо пружних щітках. 

🔆 Кучеяве та неслухняне волосся розчісуйте гребінцем з рідкими, але товстими зубчиками.


4 комментария:

  1. Дійсно, вибір щітки, для нас, дівчат, зовсім непростий.
    Але завдяки тобі тепер можна з легкістю підібрати щітку для свого типу волосся і не мучитися 😁

    ОтветитьУдалить

Як підібрати зачіску під сукню

Після того як обрано сукню і куплено, необхідно правильно підібрати під нього зачіску. Дуже важливо, щоб вони доповнювали один одно...