пятница, 18 мая 2018 г.

Як правильно підібрати шампунь для волосся



Наше завдання на сьогодні: визначити тип волосся та зрозуміти, який шампунь для вашої гривки підійде ідеально😀 Адже правильний вибір шампуню - це гарантія злорового доглянутого волосся.

Хочу сказати відразу: визначити вій тип волосся раз і назавжди практично неможливо, адже організм людини так чи інакше зазнає змін і, відповідно, стан волосся змінюється також.

Незалежно від свого завдання, хороший шампунь повинен відшкодовувати втрату білків, вологи і поживних речовин, підвищувати еластичність волосся, захищати кутикулу, мати UV-фільтр, а також усувати електризацію і надавати волоссю шовковистість.

Для того щоб правильно підібрати шампунь, в першу чергу необхідно знати свій тип волосся. А щоб його безпомилково визначити, скористеся такими пунктиками:



Нормальний тип волосся



Якщо ви вважаєте, що це ваш тип волосся, то:


     💥 Ви миєте голову один раз у 2-3 дні.

     💥 Тільки через цей час біля коріння з’являється помітний жирний блиск.

     💥 Кінчики волосся можуть іноді сіктися, в холодний період – трохи електризуватися.

     💥 У вашого волосся помірний об’єм, який не пропадає відразу ж після миття голови.


Рекомендації щодо вибору шампуню: у формули шампунів для нормального волосся входять вітамінний комплекс і різні екстракти. У цілому, в таких шампунях менше «миючих» компонентів. Засоби м’яко очищають волосся, не впливаючи на рівень природного виділення шкірного сала.



Жирний тип волосся



Якщо ви вважаєте, що це ваш тип волосся, то:


    💥 Ви миєте голову кожен день.

    💥 Через добу (або навіть менше) біля коріння з’являється помітний жирний блиск.

    💥 Кінчики волосся переважно не січуться.

    💥 У вашого волосся відсутній об’єм.

    💥 Ваше волосся практично не електризується.

    💥 Вам не складно укласти ваше волосся, але укладка зберігається недовго.


Рекомендації щодо вибору шампуню: у косметичному магазині зверніть увагу на шампуні з вмістом кропиви, ромашки, шавлії, кори верби, листя смородини, мати-й-мачухи та берези. Також в фаворитах перебувають шампуні (а також кондиціонери і маски для шкіри голови) з вмістом глини, вітамінів А і С.

Крім того, зверніть увагу на свій раціон. Як правило, підвищена кількість шкідливих вуглеводів, а також часте вживання в їжу смаженого, солоного і гострого значно посилює проблему. І, звичайно, намагайтеся пити більше води.


 


1 комментарий:

Як підібрати зачіску під сукню

Після того як обрано сукню і куплено, необхідно правильно підібрати під нього зачіску. Дуже важливо, щоб вони доповнювали один одно...